Odlične ideje na Marketing Challenge takmičenju

Studenti osnovnih studija Fakulteta za projektni i inovacioni menadžemnt PMC iz Beograda najuspješniji su bili na Marketing Challenge takmičenju u brendingu za studente i srednjoškolce, koje je održano 11. marta 2020. godine na Fakultetu za menadžment u Meljinama, a tema je bila „Ljekovito blato u funkciji zdravstvenog turizma“. Drugo mjesto zauzeli su studenti I godine osnovnih studija Fakulteta za menadžment Herceg Novi, dok je treće mjesto pripalo timu maturanata iz SMŠ “Ivan Goran Kovačić” Herceg Novi.

Video prezentacija o održanom Marketing Challenge takmičenju


Prijave u toku – Marketing Challenge 2020

Fakultet za menadžment organizuje III Marketing Challenge takmičenje za studente i srednjoškolce, koji svoje ideje o brendiranju proizvoda ili usluga iz oblasti zdravstvenog i wellness turizma, žele da spovedu u dijelo.

S obzirom na to da u našem gradu postoji izniman potencijal u sferi zdravstvenog turizma, tema predstojećeg takmičenja je „LJEKOVITO BLATO U FUNKCIJI ZDRAVSTVENOG TURIZMA“, sa ciljem upoznavanja učesnika sa mogućnostima razvoja turizma na lokalnom nivou i brendiranju proizvoda iz date oblasti po kojoj je Herceg Novi prepoznatljiv.

Takmičari će imati mogućnost da rade sa mentorima i da prisustvuju na tri predavanja izuzetnog kvaliteta, tokom trajanja Marketing Challenge-a. Nakon tri održana predavanja takmičari će moći da se podijele u nekoliko grupa, gdje će svakoj takmičarskoj grupi biti omogućeno da odabere jednog od ponuđenih mentora na kraju predavanja koji će im pomoći u izradi svog rada na takmičenju.

Za tri najbolja tima obezbjedili smo i nagrade:

I mjesto – mjesečna zakupnina prostora u co-working hub-u u Herceg Novom (Kolektiv Novi),
II mjesto – Studijska posjeta IPC Tehnopolis u Nikšiću,
III mjesto – godišnja članarina u Gradskoj biblioteci Herceg Novi i dvije knjige na poklon.

Tamičenje će se održati 11. marta s početkom u 12:00h na Fakultetu.


Marketing Challenge 2019

Dana 08.06.2019. godine, na Fakultetu za menadžment održan je drugi “Marketing Challenge” – takmičenje za studente.

„Marketing Challenge“ nudi učesnicima jedinstveno iskustvo da kreiraju marketinšku kampanju za proizvod ili uslugu po sopstvenom izboru, to jest za brend koji je nov na crnogorskom tržištu.

O najboljima je odlučivala komisija u sastavu: dr Luka Uskoković – predsjednik, dekan fakulteta dr Irena Petrušić i mr Duško Milanović.

Prezentacije su bile kvalitetne, a mana je to što niste dotakli pravu suštinu marketinga, odnosno marketing mix, već ste imali opšti pristup. Nijanse su nešto što je odlučivalo između prvog i drugog mjesta, istakao je dr Uskoković.

Studenti druge godine Fakulteta za menadžment Ana Dajević, Nikola Sredanović i Srđan Škero i Ivana Mikić, student specijalističkih studija na ovom fakultetu, pobjednici su II Marketing challenge, oni su kao brend Herceg Novog predstavili Institut “Dr Simo Milošević”, a kao najbolji na takmičenju, osvojili su nagradu – 10% nižu školarinu.

Čestitamo svim učesnicima i želimo im puno uspjeha u daljem studiranju!


Prijave u toku za Marketing Challenge 2019

Počinje još jedan, tradicionalni marketing izazov 2019, Fakulteta za menadžment! Ove godine u fokusu nam je brendiranje destinacije, i to baš destinacije Herceg Novi.

Očekujemo da osmislite brend koncept, prezentaciju svih pozitivnih atributa brend destinacije Herceg Novi. Koje su to jedinstvene asocijativnosti i atraktivnosti, odnosno konkretne koristi koje turisti ostvare nakon boravka u Herceg Novom, a vežu ih upravo za ovaj brend?

Da li vam se dopada imidž brenda Herceg Novog, da li je dovoljno prepoznat i izgrađen? Koja bi trebala biti uloga lokalne turističke organizacije?

Izaberite temu sa aspekta nekog od vidova turizma. Kako razumijete brend Herceg Novi fokusirajući zdravstveni turizam (Institut Dr Simo Milošević), da li ga dodatno brendirati događajima (Praznik Mimoze), da li orijentacija treba da bude elitni, jahting turizam (Porto Novi, Kumbor), kulturno-istorijski turizam ili ste ipak bliži konceptu ruralnog-agro turizma.

Prijave timova su u toku, konkurs traje do 10. aprila 2019. godine.


Marketing Challenge 2018

Dana 24.05.2018. godine, na Fakultetu za menadžment održano je “Marketing Challenge” takmičenje za studente i srednjoškolce.

„Marketing Challenge“ nudi učesnicima jedinstveno iskustvo da kreiraju marketinšku kampanju za proizvod ili uslugu po sopstvenom izboru, to jest za brend koji je nov na crnogorskom tržištu.

Prezentacije učesnika ocijenjivala je stručna komisija u sastavu: predsjednik komisije prof. dr Dragan Klarić, nastavnik na predmetima „Marketing“ i „Organizacija preduzeća“; doc. dr Irena Bilafer, prodekan za nastavu; Suzana Memarović, Sekretar za turizam, privredu i ekonomsko preduzetništvo Opštine Herceg Novi; Tanja Perović, direktorica firme „Škrinjica“ iz Herceg Novog koja se bavi između ostalog consulting-om za hotelska domaćinstva i Aleksandra Simić, predstavnik studenata – student I godine osnovnih studija Fakulteta za menadžment.

Na takmičenju su pobijedile studentkinje II godine osnovnih studija Aleksandra Vučetić i Milica Jelisijević sa prezentacijom na temu “Mimosa in the air”, i stoga ostvarile priliku da posjete dvije renomirane firme u Crnoj Gori i pravo na 10% popusta na školarinu za narednu studijsku godinu.

Čestitamo svim učesnicima i želimo im puno uspjeha u daljem studiranju!